Archive for February, 2012

Black Magic Winter @ Rockstars

Monday, February 20th, 2012

Laupäeval sai käidud üle mitme aasta jälle sellises paigakeses Tallinnas nagu Rockstars. Toimus mustmetalli üritus nimega Black Magic Winter.

Rockstars oli endiselt endise koha peal, sisenemine Woodstockist ja suitsuruum teise ukse juures. Lavavalgustus oli paranenud, seega oli päris põnev pildistada.

Bände oli neli, kolm Eestist ja üks Leedust. Jõudsime parajalt õigel ajal ja Bestia itkukandlemees soovitas meil haarata baari juurest tasuta plaate. Haarasime siis meiegi ühe Hexenreich Recordsi sämpliplaadi ja ostsime ka Bestia albumi Ronkade Parved. 😛

Esimene esineja oli viikingmetalbänd Ulguränd.

Jalmar ütles, et nad olid tõenäoliselt kõige parem bänd tol õhtul. Ma kohati nõustun, lood olid mitmekesised ja kohati väga võimsad. Kampsiku kapuutsi pähe tõmbav ja siis uuesti ära võttev solist suhtles hästi publikuga ja mõõgaga mööda kitarrikeeli tõmbamine oli samuti efektne.

Ja kui viikingmetalli teha, siis peab loomulikult ka rõngassärgiga kitarrimängija olema.

Ühesõnaga päris vägev algus õhtule.

Edasi tuli meloodilist mustmetalli mängiv Itk.

Kuna keegi meist ei mäletanud, millised Itku liikmed välja nägid ja Jalmar leidis, et kitarrimängija tekitab temas millegipärast halbu emotsioone, siis korraks kahtlesime, et ega tulnud bänd ei olegi hoopis too Leedu bänd. Kahtlused hajusid, kui esitusele hakkasid tulema eestikeelsete pealkirjadega lood ja bändiliikmed eesti keeles lauseid vahetasid.

Jalmari halva emotsiooni kaalus üles positiivne emotsioon, mis tuli sellest, et teisel kitarristil oli seljas Pinheadi särk. So eager to play, so reluctant to admin it. 😛

Igatahes, Itku solist oli päris üllatava hääle ja miimikaga. Kuigi muusikalise poole pealt mulle isiklikult niiväga ei meeldinud, siis show mõttes oli lahe.

Järgmiseks tuli kauaoodatud Leedu bänd – Luctus.

Nendega oli niimoodi, et alguse poole tundusid lood kohati liiga sarnased, aga lõpupoole tuli mitu suht ägedat pala.

Leedukatel olid karismaatilised kidratüübid ja hiigelsuur trummar, kelle kohta Jalmar pärast konsat küsis, et miks tal pükse jalas pole.

Olgu nende pükstega kuidas oli, kuid üldiselt läks leedu trash black metal bänd rahvale peale. Vahepeal oli esireas üks tüüp kolme pudeliga, millest kahel olid sidruniviilud kaeladel, kahjuks ei saanud temast just kõige paremat pilti, kuid olukord oli liigutav. Kohati rüüpas fänn ühest lahtiolevast pudelist, kohati tõstis kõik pudelid üles ja elas bändile kaasa.

Pärast neid tuli Bestia, kelle kohta alloleval pildil olev tüüp ütles valju häälega, et nad ei ole mitte ainult bänd, vaid legend. Kahjuks väsis too tüüp Bestia ajaks veidi ära ja jäi pingi peale jalga puhkama. Samuti saime teada, et keegi oli Jalmari õlle ära võtnud… kuuldavasti pole enne küll kunagi sellist asja Rockstarsis juhtunud, et kui 5 minutiks õlu kuskile äärele jätta, siis keegi selle ära võtab.

Igal juhul tuli Bestia, tegi heliproovi, mis järk-järgult kujunes konsaks.

Bestiat sai nähtud eelmise aasta suvel Põlvas ühel veidra nimega üritusel. Mulle meeldib Bestia tüüpide corpse-paint ja kui ma õigesti mäletan, siis Põlvas oli neil kaasas ka mootorsaag. Ma ei tea, kas Rockstarsi oleks mootorsaega lubatud, kuid seekord oli neil kaasas piits. Piits võeti vahepeal ühe fänni poolt ära ja leidis publiku sees kasutust. Tagantjärele mõeldes hea, et seekord mootorsaagi polnud. 😛

Aga jaa.. üldiselt oli päris khuul.

Sellised bläkk-metal üritused tihtipeale ongi. Änks muusika / show, huvitavad inimesed… oma üllatuseks nägin Rockstarsis ürituse lõpus veel ühte tuttavat, keda viimati sai kohatud eelmise aasta HRL-il.

Anywayz, mine vaata ka Kristeli pilte:
http://backsteidz.com/2012/02/19/galerii-black-magic-winter/

Veel minu pilte Black Magic Winterist leiab:
http://fotoalbum.ee/photos/jee7/sets/1257453

\m/

—————-
Now playing: Tharaphita – Surmatalv
via FoxyTunes