KÜTE: Tharaphita, Maleva, Tapper, Mortferus @ Rock’n’Roll Heaven

Uue aasta esimeseks kontserdiks osutus üks igavesti lahe bläkk-metal üritus endiselt kodust üle tee asuvas Rokiklubis. Võtsime teiselt poolt üle tee asuvast automaadist veidi sulli ja asusime uuesti teed ületama. Kohale jõudes oli lavaesine ruum mingil põhjusel suletud, seega seisime strateegiliselt sobivas kohas baarileti ees, kuulasime kõlaritest tulevat Korni ja Mansoni ning rääkisime tuttavatega juttu. Tundus, et Rokikas on nüüd võimalik jälle kaardiga maksta…

Aga ega juttu pikaks ei jätkunud, lava avati ning esimene bänd oli veel tolle hetkeni kuulmata olnud Mortferus.

Tegu oli täiesti tr00 bläkk-metal bändiga, nagu piltidelt ka näha võib. Lugesin, et nad on Tartu noorbänd. Seda vast kajastas ka veidi lühikesena tunduv kava, kuid mulle igatahes väga meeldis. Väga mõnus meeleolu tekitav algus õhtule. Loodan neid veel säärastel üritustel kohata.

Nagu piltidelt veel näha võib, siis lava tagumisele küljele projekteeriti visuaale, bändide logosi ja vahepeal ka muusikavideoid. Väga kiitustvääriv ja äge lahendus ürituste kvaliteedi tõstmiseks. Tähelepanu väärib ka see, et terve lavatagune sein täideti ära. Olen näinud kohti, kus on ainult üks projektor ja see näitab visuaale keskele.

Muidugi downside sellel oli see, et osa visuaale oli ka bändiliikmete nägudes või kehadel ning seetõttu muu valgustuse mõju neile väiksem. Teine probleem tundus olevat, et tihtipeale avanesid visuaalidel Windows XP aknad, mis teavitasid teadmatu USB seadme olemasolust või siis vahetevahel ka No Signal teade. Aga muidu oli kewl. 😛

Järgmine esineja oli pagan/black-metal kollektiiv Tapper. Minu viimane kohtumine nendega oli 2011nda aasta Rock & Art festivalil, kus bänd pakkus vaatajatele enda lugude saatel ka mõõgavõitlust. Seekord nad teavitasid kohe, et neil mõõgavõitlust pakkuda ei ole.

Sellegi poolest oli kogu show ja muusika üllatav, äge, väga inspireeriv ning kaasatõmbav. Hea meelega kohtaks neid ka näiteks selle aasta HRL-il.

Vahepeal lasti veel muusikavideoid ja kuna tõenäoliselt unustati shuffle peale panna, kuulasime/vaatasime bände nagu Amorphis, Anthrax ja Apocalyptica.

Igatahes, pärast ülalolevaid kahte väga kewli bändi oli ootus suur, et mis põnevust pakub järgmine kollektiiv Maleva. Kahjuks mulle isiklikult väga suurt põnevust nad ei pakkunud. Tõenäoliselt olin selleks ajaks juba nii bläki lainel, et trash-metal kollektiiv ei tahtnud eriti peale minna. Samas oli publiku hulgas paljusi, kellele nad meeldisid, seega vast ei olnud tegu ka päris papist poistega.

Paljude pilk aga kippus liikuma bändi taustal näidatud imikute ja aegluubis 80ndate aastate Olümpiamängude peale. Minu pilk liikus aga ühe suht ägeda muumiapusa peale, mille sees olev tüüp Malevale kaasa elas. Awesome pusa oli.

Seejärel tuli lavale bänd ilma kelleta ma tõenäoliselt poleks sellele üritusele sattunud – Tharaphita. Juba nende soundtšeki ajal oli vahet eelnenud bändidega märgata. Mulle meeldib vaadata, kuidas pille häälestatakse ja helimehega suheldakse. Pane mulle seda tagumist kitra monitori juurde. Ikka on täiesti null. Sa vist nüüd panid seda teist kitra mulle… See võta maha… Aitäh.

Mulle tundus, et enne Malevat keerati kõlarites heli tugevamaks, sest nii Maleva kui ka Tharaphita ajal oli võimatu kõlarite ees olla. Mul üldiselt ei ole probleemi kasvõi kuskil HRL-i või rabaka kõlarite ees tsillida, aga seekord oli heli millegipärast nii vali, et ka mõned teised inimesed äärepool hoidsid kõlaritepoolseid kõrvu kinni.

Aga igatahes Tharaphita oli awesome, viimati sai neid nähtud vast 2011nda aasta Rock Rampil ning, jeap, oli viimane aeg uuesti kaeda. Publikuga suhtlemine oli samuti tase omaette… Kas keegi teab sellist lugu nimega Raev? Ütleme kõik koos Raev…; (publik) RAEV!; Kolm-kaks-üks…; (publik) RAEV!

Siiski, ei tea, kas aeg oli hiline, aga poole esinemise pealt hakkas inimesi vaikselt vähemaks jääma. Igatahes, esitati klassikuid nagu Iidsetel sünkjatel radadel ja 10 000 eestlast.

Minu meelest Surmatalve ei tehtud… võib-olla oleksid nad seda teinud, kui rahvas oleks nad tagasi kutsunud, kuid… ütleme nii, et kui bänd lavalt ära läks, siis olid kõik nii amazed nende esinemisest, et see tagasikutsumise tegevus lihtsalt ei tulnud õigel ajal pähe.
(sry, kui Surmatalv siiski tehti ja ma ei pannud tähele…)

No igal juhul oli väga võimas alustada tänavust aastat säärase vägeva üritusega. \m/

Veel minu tehtud pilte sellest leiab:
http://fotoalbum.ee/photos/jee7/sets/1342339

Vaata kindlasti ka Kristeli pilte üritusest:
http://huntlus.blogspot.com/2013/01/tharaphita-maleva-tapper-mortferus.html

Comments are closed.