ERM-i nurgakivi, Metsatöll @ Raadi

Päeval tööl olles teavitas ööläbi lõputööd kirjutanud töökaaslane, et õhtul on Raadil tasuta Metsatöllu kontsert. Tegelt polnud tegu mitte ainult kontserdiga, vaid asetati nurgakivi Eesti Rahva Muuseumi uuele hoonele. See vististi on seesama hoone, mille pärast paljud vaidlevad, et kas see on ikka kõige õigem asi, kuhu riigi raha paigutada.

Ma kipun arvama, et see argument on suht sama, nagu tavainimene keelduks näiteks fotode printida laskmisest või raamide ostmisest raha säästmise eesmärgil. Ehk siis oleks küll tore, kui saaks enda ühe või teise asutuse lõpetamise pilte ka teistele näidata, ent väga suurtes majanduslikes raskustes tuleb igast otsast kulutusi vältida. Ma ei usu, et Eesti riik oleks nii kriitilises seisus, et meie ühtekuuluvustunne saaks väljenduda ainult kodanike peas olevates mõtetes. Eesti Rahva Muuseum (kuigi ma tegelikult ei tea sellest eriti midagi) tunduks väga hea koht õppimaks, kust me oleme tulnud ja kuidas praegusesse hetkesse jõudnud. Et ka vanasti oli maa kivine.

Muidugi võib tuua argumente, et ERM-il on juba praegugi ruume ning pigem võiks ruumi juurde anda asutustele, kellel seda pole… näiteks EKA-le… Aga alati on probleeme, mida lahendada ja võimalik asju paremaks muuta. Saab ainult loota, et riiki meie poolt juhtima valitud inimesed langetavad otsuseid võimalikult optimaalses järjekorras. Võib-olla ERM-i uus hoone tekitab suurema patriotismitunde ja inimesed otsustavad rohkem makse maksta riigi hüvanguks. Võib-olla soosib see rohkem turismi.

Eesti Rahva Muuseumi nurgakivi

Õhtupoolikul Raadil olles tundus küll paljusi sinimustvalgeid vaadates, et isamaatunnet see kunagi tulevikus valmiv hoone on välja toonud. Lisaks oli hiljem näha lippe ka muudest kaugetest maadest.

Tegelt Raadile kohale jõudmine polnud üldse nii lihtne. Sattusime valele poole mingisugust järve, sest kaart näitas aadressi järgi just teisele poole. Ehk siis alguses olevat kõnet eriti kuulata ei õnnestunud. Me polnud ka ainsad, kes valele poole järve (vm. veekogu) sattusid ning pärast ringiga õigesse kohta minema pidid. Oleks võinud muidugi minna kohe sinnapoole, kus rohkem autosi tundus olevat… Aga samahästi oleksid võinud olla mingid silmatorkavad ja juhatavad sildid. Samas saigi veits trenni ja värki.

Metsatöll oli suht äge. Saab öelda, et selle aasta väliskontsertide hooaeg on minu jaoks nüüd avatud. Pildid on samas veidi suvalised. Pärast ümber kohaliku tiigi jooksmist ei viitsinud liiga palju pildistamisega enam vaeva näha. Ja no üldiselt polnud ka veel päris pildistamise tuju… Ent muusika tuju oli… \m/

Album: http://fotoalbum.ee/photos/jee7/sets/1362677

Comments are closed.