Aprillikivi IV: 2. päev @ Genialistide Klubi

Käisin Aprillikivi teisel päeval. Algus venis veel kauem, kui eelmisel päeval rokiklubis toimunud üritusel. Ehk siis esimene artist alustas üle pooleteise tunni hiljem, kui oli lubatud. Ma saan aru, et kui alustada hiljem, siis äkki inimesed ostavad rohkem jooke. Selles mõttes võib ju mõelda, et kui paljud tulevad kuulama alles kolmandat bändi, siis alustame kogu kava kolmanda bändi ajal. Niiviisi ei pea esimesed bändid ka pool-tühjale saalile esinema. Siiski, minu meelest ei ole nii eriti ilus teha. Kasvõi juba selle pärast, et siis hakkab viimane bänd eriti hilja ja väsinuna ei ole väga lõbus kuulata. Aga võib-olla ma hakkan vanaks jääma ja mõista ürituste korraldamise peeneid nüansse.

Istusime ja ootasime, vaatasime ka, kuidas suure redeliga tüüp sättis lava valgustust. Seejärel tuli lavale, või pigem lava ette, Tont Tallinnast ja ütles, et hakkab vundamenti panema.

Ausaltöeldes, ma ei tea, mida ta tegi. Tundus, et ta pani suhteliselt suvaliselt erinevaid helisi kokku. Ehk siis arvatavasti tehtu ei olnud päris mulle mõeldud. Leidsin, et väga raske on mul leida midagi põnevat selles esinejas. Kuigi eelnevalt sai Tauriga räägitud, et Tont on päris huvitav esinejanimi ja äkki ta teeb midagi huvitavat.

Järgmiseks tuli kollektiiv E-Musikgruppe Lux Ohr.  See oli juba midagi põnevat, selline atmosfääriline futu soundträkimuusika.

Mõne loo juures mind häirisid natuke liiga kõrged ja naljakad helid, mis tundusid nagu 90ndate Eesti diskost. Aga kui need välja arvata, siis ülejäänud looming oli väga lahe. Meenutas täiega Deus Ex’i soundträkki. Taustale lasti ka huvitavaid visuaale ning suuremas osas oli elamus meeldiv ja tekitas nii mõningaidki huvitavaid vaimupilte.

Seejärel astus lavale Crystal Cloisters.

Tundus, et see instrumentaalmuusika, mida nad tegid, võiks olla väga äge. Kahjuks oli mingi probleem heliga ja, vähemalt mulle tundus, et tulemus ei olnud just kõige kvaliteetsem. Ehk siis mul oli raske seda nautida. Samas lavale saabunud fänn nii ei arvanud.

Rahvast oli selleks ajaks juba päris palju saabunud. Natuke tüütu oli see, et bändide vahepeale lastav taustamuusika oli liiga vali. Ma saan jällegi aru, et võib-olla mõte on inimesed suunata bändide vahel baari. Siiski, Gen klubi ei ole just eriti suur koht ja baar oli kergeltöeldes täis. Ühelgi teisel üritusel ma ei ole kohanud, et taustamuusika on nii vali, et lava juures tsillida ja juttu rääkida on praktiliselt võimatu ilma karjumata.

Järgmiseks hakkas lavale saabuma kauaoodatud Taak. Tauri küsis Kalveti käest, et kas võiks tulla näiteks selline vana lugu nagu Tähist ja tolmust. Vastus oli, et mitte täna. Huvitav oleks teada, et kas näiteks millalgi tulevikus võiks see lugu siiski tulla.

Taak oli igatahes mõnus. Peab jälle kiitma ka taustal olevaid visuaale, mis läksid iga looga kokku ja tundusid väga läbimõeldud.

Kalvet oli hoogne ja suhtles publikuga. Või siis publiku keskel oleva fotograafiga.

Tehti küll lood Sümbolpimedus ja Roe, aga kahjuks minu jaoks jäid puudu Linnadesööja, Lahkuja ja Vagu. Kava tundus natuke lühikese võitu. Samas see, mis tehti, oli äge.

Vahepeal pakuti, et ma võiks lavalt publikust pilti teha. Tuleb öelda, et valgustus Gen klubis ei olnud just kõige valgem ja suhteliselt staatiline. Enda kompaktikesega poleks ma sealt eriti midagi saanud, seega läks hoopis Kristel.

Seejärel tuli lavale Crystal Cloistersi kitarrimees ja tänas inimesi festile tulemast.

Õhtut jäi lõpetama Smõuk. Nüüd oligi see probleem, et tegelikult ma oleks tahtnud neid rohkem kuulata-vaadata, aga kell oli liiga palju. Ka Tauri ja teised inimesed läksid ära.

Kokkuvõtteks tundus päris huvitav üritus. Enamik bände olid huvitavad ja nende taustal olevad visuaalid väga lahedad. Paljuski jäid aga minu jaoks asjad tehniliste või mõistetamatute probleemide taha. Samas rahvast oli päris palju ja üldjoontes oli tore festivali teine päev.

Veel pilte:
http://fotoalbum.ee/photos/jee7/sets/1438822

Kristeli pildid:
http://huntlus.blogspot.com/2015/04/aprillikivi-iv-teine-paev.html

Comments are closed.